10 דרכים שיעזרו לכם להגשים את מטרותיכם לשנה החדשה לפי שיטת NLP
האם אתם מתקשים להגשים את המטרות שאתם מציבים לעצמכם מידי תחילת שנה?
אם כן, אינכם לבד. רוב האנשים נכשלים להשיג את היעדים שהם מציבים לעצמם מידי שנה בשנה.
להלן 10 עקרונות שיסייעו לכם להתמיד בהוצאה לפועל של המטרות שהצבתם לעצמכם לשנה הקרובה, או בהוצאה לפועל של כל מטרה אחרת:
- הציבו מטרות בעלות ערך עבורכם – וודאו שהשינוי שאתם רוצים לעשות, חשוב לכם באמת, ואינו רק בגדר משהו שאתם חושבים שאתם "צריכים" לעשות רק משום שמצפים מכם. כשאתם מציבים לעצמכם מטרה כלשהי, שאלו את עצמכם מדוע היא חשובה לכם, ומה תשיגו בכך שתגשימו אותה. מה היא תתרום לחייכם?
- היו ספציפיים וקונקרטיים – דייקו בהגדרת המטרה שלכם, וכתבו מה בדיוק אתם רוצים. נסחו את מטרתכם באופן מדיד וניתן להשגה. ככל שתדייקו בהגדרת המטרה, כך ייקל עליכם לפעול להשגתה. קשה מאוד לפעול כאשר המטרה מעורפלת. לדוגמה, במקום להגיד "אני רוצה לשפר את מצבי הכלכלי", ציינו במדוייק את הסכום שאותו ברצונכם להשיג.
- הקצו את הזמן הנדרש – כל שינוי שאנו רוצים להכניס לחיינו דורש הקצאת זמן. אם לא תקצו למטרה את הזמן הנדרש, לעולם לא תמצאו את הפנאי לפעול למענה. מחוייבות למטרה מתבטאת בזמן שאותו אתם מקצים כדי לפעול להשגתה.העריכו את הזמן שאתם נדרשים להשקיע, כללו אותו בתכניתכם השבועית וסגרו אותו ביומנכם.
- התחילו בקטן – ככל שהמטרה הינה גדולה ומורכבת, כך השגתה נדמית בלתי אפשרית, מכיוון שנוצרת תחושה של הצפה. הדרך היעילה להתגבר על תחושת ההצפה המשתקת, היא לפרק את המטרה הגדולה ליעדי ביניים קטנים וקלים להשגה. פרקו את המטרה הגדולה והנשגבת ליעדים קטנים ברי השגה, והתמקדו כל פעם רק בצעד הקטן הבא. לאחר שהשגתם אותו, התמקדו בצעד הקטן שבא אחריו וכן הלאה, עד שתגיעו לקו הגמר. כך נבנית הצלחה.
- שנו את הדרך – מכירים את ההגדרה של איינשטיין לאי שפיות? "אי שפיות משמעותה לעשות אותו דבר ולצפות לתוצאות שונות". כשאנשים אינם משיגים את התוצאה הרצויה, בדרך כלל יש להם נטייה לעשות עוד מאותו דבר. במידה וכבר ניסיתם להשיג את מטרתכם ונכשלתם, אל תחזרו שוב על אותם דברים שכבר עשיתם. עליכם לחפש דרך שונה שתעלה אתכם על מסלול של הצלחה. היו גמישים, חקרו מה עובד בשבילכם, חפשו דרכים חדשות, גלו מהם הדברים שכן עובדים עבורכם ועשו אותם.
- התמקדו בחיובי – "האנרגיה זורמת לכיוון שבו תשומת הלב מתמקדת!". עליכם להתמקד ב"יש" ולא ב"אין". במקום להתמקד בדברים שעליכם להימנע מלעשותם, או בדברים שאינכם יכולים/מסוגלים לעשות, התמקדו בדברים ובפעולות שאתם כן יכולים לעשות. השמירה על הפוקוס החיובי תטעין אתכם באנרגיה הנדרשת כדי לחולל את השינוי.
- התייחסו לכישלונות כאל משוב – חריגות ונפילות הן חלק טבעי מכל תהליך שינוי, וכך עליכם להתייחס אליהן. די צפוי שלאורך הדרך תתקלו במעידות. חשיבה של שחור-לבן עלולה להכשיל אתכם ולמנוע מכם להתמיד בתהליך שהתחלתם בו. כשהדברים משתבשים, חשוב שלא תאפשרו לעצמכם ליפול עמוק, להרים ידיים ולוותר. קומו, התנערו והתחילו מחדש. היו סלחנים כלפי עצמכם, הזכירו לעצמכם שמדובר בתופעה נורמאלית שלא ניתן להימנע ממנה, הפיקו את הלקחים ועשו אתחול מחדש.
- שתפו אנשים אחרים – קל יותר להוציא לפועל מטרות מאתגרות כשיש לצדכם קבוצת מעודדים. שתפו אנשים אחרים במטרות שלכם ובקשו מהם את הסיוע שאתם זקוקים לו. בנו לעצמכם רשת תמיכה שתסייע לכם, כשהדרך מתחילה להיות קשה.
- חזקו את האמונה בעצמכם – הדיבור העצמי שלכם הינו מרכיב קריטי בבניית האמונה העצמית שלכם. מה שאתם אומרים לעצמכם ישפיע על האופן בו תתפשו את הדברים, וכפועל יוצא – גם על האופן בו תפעלו. קחו שליטה על הדיבור העצמי שלכם, השתמשו במנטרות מעצימות, אמרו לעצמכם עד כמה אתם חזקים, יכולים ומסוגלים, תנו לעצמכם חיזוקים חיוביים שוב ושוב באמצעות שינון חוזר של הצהרות אישיות מחזקות.
- חגגו את ההצלחות – אל תתייחסו להצלחות שלכן כמובנות מאליהן. זכרו להוקיר את עצמכם, על כל צעד קטן שהשגתם. תגמלו את עצמכם על כל הישג קטן כגדול וחגגו את ההצלחות שלכם.